Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του στο Champions League κόντρα στην Μαρσέιγ
Ο Παναθηναϊκός έδωσε τη μάχη του μέχρι το τέλος στη Μασσαλία στην ιστορική του πρεμιέρα στο Champions League πόλο ανδρών, όμως γνώρισε την ήττα με 12-11 από τη Μαρσέιγ για την 1η αγωνιστική του πρώτου ομίλου.
Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη δεν φοβήθηκε το μέγεθος της περίστασης και από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο έδειξε πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές της.
Ντέρμπι το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τη Μαρσέιγ να βρίσκει σχετικά εύκολα τον δρόμοα προς τα δίχτυα, όμως τον Παναθηναϊκό να απαντά κάθε φορά. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ξανά με 4-2, αλλά οι «πράσινοι» επέστρεψαν εκ νέου, προσπερνώντας μάλιστα με 5-4 χάρη σε γκολ Χαλυβόπουλου, με τους Μασσαλούς να ισοφαρίζουν για το 5-5 του πρώτου οκταλέπτου.
Η Μαρσέιγ κατάφερε να πάρει τον έλεγχο στη δεύτερη περίοδο και να χτίσει για πρώτη φορά ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου. Με τον Κρουσιγιά να βρίσκει δίχτυα στον αιφνιδιασμό και τον Βερνού να δίνει ξανά λύση στους Γάλλους, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 7-6, ενώ στη συνέχεια ο Νάγκι διαμόρφωσε το 8-6 το πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει επιθετικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο διάστημα.
Στην τρίτη περίοδο, οι «πράσινοι» έβγαλαν ξανά αντίδραση. Η Μαρσέιγ προηγήθηκε 9-6, όμως ο Παναθηναϊκός δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Ο Γκιουβέτσης με πέναλτι μείωσε σε 9-7 και ο Νικολαΐδης έφερε τη διαφορά στο ένα γκολ, για το 9-8.
Και κάπως έτσι, όλα κρίθηκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο. Η Μαρσέιγ κατάφερε να ξεφύγει ξανά, όμως ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός. Ο Κοπελιάδης μείωσε σε 10-9, ο Χαλυβόπουλος έκανε το 11-10 και οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν, ψάχνοντας τη μεγάλη επιστροφή.
Οι Γάλλοι βρήκαν το γκολ για το 12-10, όμως ο Παναθηναϊκός δεν κατέθεσε τα όπλα. Με 1:37 να απομένει, ο Γκιουβέτσης βρήκε ξανά δίχτυα, μειώνοντας σε 12-11 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο φινάλε. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι «πράσινοι» έψαξαν με όλες τους τις δυνάμεις την ισοφάριση, όμως η Μαρσέιγ άντεξε και κράτησε τη νίκη.

