ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

8 August, 2023 - 15:26

Categories: 

Ωμή βία στην Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός ο Ελληνας που μαχαίρωσαν στα επεισόδια με τη Ντιναμό

Σκηνές ωμής βίας και χάους εκτυλίχθηκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια αργά το βράδυ της Δευτέρας όταν περίπου 200 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρέθηκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Ένας νεκρός Έλληνας και έξι τραυματίες τρεις Έλληνες και τρεις Κροάτες, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός.

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τις 4:00 το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι κατέληξε ο Έλληνας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πολύ βαριά τραυματισμένος από μαχαίρι.

«Βραδινές ώρες εξωτερικά του γηπέδου «opap arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από συμπλοκή μεταξύ οπαδών, τραυματισμένο άτομο από αιχμηρό αντικείμενο διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

 

Σοβαρά τραύματα φέρουν, σύμφωνα με πηγές, και δύο αλλοδαποί, 20 ετών, που μεταφέρθηκαν στο Ερυθρό Σταυρό.

 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 83 προσαγωγές, κατά κύριο λόγο οπαδών της Ντιναμό, καθώς και χούλιγκαν του ΠΑΟ, που φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια μαζί με τους Κροάτες, εναντίον των οπαδών της ΑΕΚ.

 

Μέγα ζήτημα προκύπτει δε από το γεγονός ότι οι 200 οπαδοί της Ντιναμό κατάφεραν να φτάσουν από την Κροατία μέχρι την Φιλαδέλφεια χωρίς να συναντήσουν εμπόδια παρά την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία που επέβαλε η UEFA, ενοψει του σημερινού αγώνα.

 

Οι πληροφορίες θέλουν οι Κροάτες σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό να ξεκινούν οδικώς από την κροατική πρωτεύουσα και να φτάνουν μέχρι την Νέα Φιλαδέλφεια, ένα 24ωρο πριν από την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Champions League.

 

 

 

Βίντεο και φωτογραφίες τους δείχνουν να μετακινούνται σε κάποια σημεία οργανωμένα και να φτάνουν στην Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή, γεγονός που προκαλεί κρίσιμα ερωτήματα για τη στάση και τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν οι Αρχές.

 

Ακόμη και αν είχαν καταρτίσει σχέδιο όπως λένε αστυνομικές πηγές προκειμένου να παραπλανήσουν τις Αρχές η διαδρομή που ακολούθησαν και οι κινήσεις τους πρόδιδαν τις προθέσεις τους.

 

Ομάδα: