ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

10 December, 2022 - 00:07

Categories: 

Στους «4» μέσω ... ρουλέτας η Αργεντινή!

 

Το γεγονός ότι παρακολουθούμε το πιο συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο των τελευταίων 20 ετών επιβεβαιώθηκε από τους χθεσινούς πρώτους προημιτελικούς, που κρίθηκαν στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. 

Εκεί όπου αρχικά η Κροατία … τρέλανε τους πάντες αφήνοντας πρόωρα εκτός νυμφώνος το μεγάλο φαβορί Βραζιλία με 5-3 (1-1 παρ. 0-0 καν αγώνας),   για να ακολουθήσει το … βραδινό θρίλερ, όπου η Αργεντινή του Μέσι υπέταξε στα πέναλτι  με 4-3 την Ολλανδία έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2 σε κανονικό αγώνα αι παράταση.

 

Η Αργεντινή μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση κι ευτύχησε στο 35’ να ανοίξει το σκορ!

Μαγική κάθετη μπαλιά του Μέσι, τρυπάει την άμυνα της Ολλανδίας και ο Μολίνα που βρέθηκε σε ρόλο φορ, με απίθανο τελείωμα με το εξωτερικό, νικάει τον Νοπέρτ. 

Μία συνεργασία απίθανη, τοπ – επιπέδου. Έβδομη ασίστ του Μέσι σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πέμπτη σε νοκ-άουτ φάση, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος στην ιστορία της διοργάνωσης! Οι Λατίνοι στο 71’ κέρδισαν πέναλτι. Ο Ντάμφρις έφαγε την ντρίμπλα από τον Ακούνια και τον ανέτρεψε, με τον ρέφερι Λαόθ να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ο Μέσι που ανέλαβε την εκτέλεσή του αποδείχθηκε ψύχραιμος γράφοντας το 2-0 και πανηγύρισε το τέταρτο τέρμα του στη φετινή διοργάνωση.

Η Ολλανδία όμως αποδείχθηκε εφτάψυχη! Στο 83’ ξαναμπήκε στο ματς. Έπειτα  από σέντρα του Μπέργκχαους στην καρδιά της περιοχής, ο Βέγκχορστ έπιασε  γυριστή κεφαλιά μειώνοντας σε 2-1, για να φτάσεις την ισοφάριση το 11ο λεπτό των καθυστερήσεων με μία αδιανόητη κομπίνα! Ο Κουπμάινερς εκτελεί με πάσα για τον Βέγκχορστ, ο οποίος εκτέλεσε με θαυμαστή ψυχραιμία από κοντά τον Μαρτίνεες ισοφαρίζοντας σε 2-2 και πηγαίνοντας το ματς σε ημίωρη παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο δεν άλλαξε τίποτε, αν και οι δύο ομάδες δημιούργησαν κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και η υπόθεση πρόκριση ξεκαθάρισε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι . Εκεί όπου η Αργεντινή με ήρωα τον Μαρτίνες που απέκρουσε δύο πέναλτι υπέταξε με 4-3 την Ολλανδία κι έδωσε ραντεβού για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία.