ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

5 September, 2023 - 16:33

Categories: 

Οργανωμένοι οπαδοί Σεβίλλης κατά Ράμος: «Έλλειψη σεβασμού για τις αξίες που μας έκαναν σπουδαίους»

Γεγονός είναι τις τελευταίες ώρες η μεγάλη μεταγραφή ή καλύτερα, επιστροφή του Σέρχιο Ράμος στη Σεβίλλη, από την οποία αποχώρησε σε ηλικία 19 ετών κι επιστρέφει στα 37 του χρόνια, απορρίπτοντας τεράστιες προτάσεις από τη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, δεν υποδέχθηκαν όλοι με καλό τρόπο την επιστροφή του Ράμος, καθώς οι οργανωμένοι οπαδοί της Σεβίλλης τάσσονται ξεκάθαρα κατά της μεταγραφής του στην αγαπημένη τους ομάδας, αφού -όπως φαίνεται- δεν έχουν ξεχάσει τον τρόπο που έφυγε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως επίσης και τη γενικότερα συμπεριφορά του στα μεταξύ τους παιχνίδια με τη «βασίλισσα».

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας το γκρουπ των οργανωμένων, Biris Norte, με «σκληρή» ανακοίνωση τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η μεταγραφή: «υποδηλώνει έλλειψη σεβασμού για τις αξίες που μας έχουν κάνει σπουδαίους, για τα σύμβολα και τους θρύλους που υπερασπίστηκαν το έμβλημά μας και για τους χιλιάδες οπαδούς της Σεβίλλης που έχουν υπέστη την περιφρόνηση αυτού του παίκτη στο παρελθόν».

Η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της Σεβίλλης:

«Δεδομένων των πληροφοριών που κυκλοφορούν για τη θέση μας σχετικά με την υπογραφή του Σέρχιο Ράμος, θέλουμε να πούμε το εξής αγαπητέ: η μόνη εξουσιοδοτημένη φωνή του Biris Norte είναι αυτή που εκφράζεται στις κερκίδες ή/και μέσω των επίσημων καναλιών μας. Οποιαδήποτε άλλη πηγή που ισχυρίζεται ότι μιλά για λογαριασμό μας ή μας αποδίδει δηλώσεις ή συμπεριφορές είναι ψευδής ή κακόβουλη και ανταποκρίνεται σε ενδιαφέροντα που είναι ξένα για εμάς. Διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνήσουμε όταν και όπως κρίνουμε σκόπιμο.

Ως ultra group της Σεβίλλης για σχεδόν 50 χρόνια, θέλουμε να εκφράσουμε την απόρριψή μας σε όσους πρότειναν αυτήν την υπογραφή. Δεν μας συγκινεί το μίσος ή η αγανάκτηση, αλλά η αγάπη και η υπερηφάνεια για τον σύλλογο μας, την ιστορία του και τους οπαδούς του. Πιστεύουμε ότι ακόμα και η απλή πρόταση αυτής της υπογραφής ήδη υπονοούσε έλλειψη σεβασμού για τις αξίες που μας έκαναν σπουδαίους, για τα σύμβολα και τους θρύλους που υπερασπίστηκαν την ασπίδα μας και για τους χιλιάδες οπαδούς της Σεβίλλης που έχουν υποστεί την περιφρόνηση αυτού του παίκτη στο παρελθόν.

Πιστεύουμε ότι αυτή η υπογραφή ωφελεί τα συμφέροντα των μάνατζερ που ούτε κατανοούν ούτε κατανοούν τι κάνει τη Σεβίλλη σπουδαία και που προσέχουν μόνο τα προσωπικά ή/και οικονομικά τους συμφέροντα. Δεν είμαστε η χορωδία τους και θα είμαστε πάντα δίπλα στη Σεβίλλη, αλλά όχι από αυτούς που τη λερώνουν με τις αποφάσεις τους.

Πιστεύουμε ότι ο sevillismo πρέπει να έχει μνήμη και περηφάνια, να αναλύει την κατάσταση και να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Εμείς, ως ομάδα, είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με αυτό και παρόλο που γνωρίζουμε ότι καθημερινά είμαστε λιγότεροι αυτοί που βάζουμε μπροστά από τα οικονομικά τις αξίες μας, είναι κάτι που για τους Biris Norte δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Η δήλωση αυτή απευθύνεται ειδικά στο διοικητικό συμβούλιο της Σεβίλλη, γιατί θεωρούμε ότι, με κάθε απόφαση, απομακρυνόμαστε περισσότερο από ένα μοντέλο που σέβεται τον τρόπο που νιώθουμε το έμβλημα. Το λέμε για άλλη μια φορά: η αξιοπρέπεια, οι αξίες και ο σεβασμός για την ασπίδα και τους οπαδούς είναι η βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηριχθεί μια οντότητα με περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας.

Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε πώς οι διευθυντές και οι μεγάλοι μέτοχοι της Σεβίλλης δίνουν προτεραιότητα στα οικονομικά τους συμφέροντα σε σχέση με το τι σημαίνει πραγματικά να είσαι οπαδός της Σεβίγια, αν και σε κάποιο βαθμό μπορούμε να το καταλάβουμε, καθώς αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την επιχείρησή τους, το βιοπορισμό τους και δεν έχουν μεγαλώσει με αληθινή αγάπη για αυτόν τον σύλλογο, αλλά η ένωση τους κληρονομήθηκε, ή αγοράστηκε, με τη μορφή μετοχών.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ό,τι έχουν δηλώσει πολλοί, από την Biris Norte δεν θα προβούμε σε ενέργειες όπως κινούμενα σχέδια ή προσβολές σε κανέναν παίκτη κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ωστόσο, ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να δείξουμε υποστήριξη σε οποιαδήποτε πράξη που παραβιάζει τις αρχές και την αξιοπρέπεια της Σεβίλλης.

Ας μην ξεχνάει κανείς: Η Σεβίλλη είμαστε εμείς (ΟΛΟΙ οι οπαδοί). όχι αυτοί που από ένα γραφείο κολλάνε σε μια πολυθρόνα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν σε βάρος της Σεβίλλης».