ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

14 October, 2023 - 03:23

Categories: 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η αθλητική βία στο επίκεντρο του 10ου Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου του ΠΣΑΤ, διαδικτυακές μεταδόσεις και οι livestreaming αγώνες της SL2!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωινό πρόγραμμα της 2ης ημέρας του 10ου Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου του ΠΣΑΤ, στην Αρχαία Ολυμπία. Έμπειροι και καταρτισμένοι εισηγητές έδωσαν σημαντικές πληροφορίες στους συμμετέχοντες, στην πρώτη θεματική που αφορούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον ρόλο των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) ως προς τη δημοσιογραφική κάλυψη, τον ρόλο των εθελοντών και την προετοιμασία των εθνικών αποστολών για τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Την πρώτη αυτή θεματική συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Το δεύτερο θέμα «Αθλητική Βία – Μορφές – Πρόληψη – Καταστολή» και το πως η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσει αυτό το τόσο αρνητικό φαινόμενο απασχόλησε τους συμμετέχοντες, με την πρόσφατη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή και αυτή του φιλάθλου του Άρη Άλκη Καμπανού το 2022 να έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα. Τη δεύτερη θεματική συντόνισε ο Ειδικός Γραμματέας του ΠΣΑΤ, Κώστας Αλεξόπουλος.

Αναλυτικά, ο διευθυντής εκδηλώσεων και συνεδρίων της ΔΟΕ, Παναγιώτης Τζιβανίδης, ο οποίος ήταν και ο επιβλέπων των έργων ανακαίνισης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) πριν από δύο χρόνια, αφού έκανε αναφορά στη ΔΟΑ και πως αυτή αποτελεί σημεία αναφοράς για το Ολυμπιακό Κίνημα, μίλησε για την προετοιμασία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε λιγότερο από 10 μήνες στο Παρίσι. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, λέγοντας «Είμαστε πεπεισμένοι πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αποδείξουν τη δύναμη του αθλητισμού και της αλληλεγγύης, καθώς και τη συνεισφορά που μπορούν να έχουν οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στους νέους και την κοινωνία ευρύτερα,» τόνισε ο Παναγιώτης Τζιβανίδης. Ζήτησε δε από τους Έλληνες αθλητικούς δημοσιογράφους να βοηθήσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αθλήτριες, με τον δικό τους τρόπο, είτε στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε στην προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Δεύτερος εισηγητής στην ενότητα «Ολυμπιακοί Αγώνες – Ο ρόλος των ΜΜΕ», ήταν ο διευθυντής προγράμματος και αγωνιστικού της OBS, Κώστας Καπάταης. Μέσω βίντεο, από την Ινδία όπου βρίσκεται για τη γενική συνέλευση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ο Έλληνας διευθυντής της OBS ανέπτυξε το θέμα «Η τηλεοπτική κάλυψη για το Παρίσι». Mοιράστηκε με τους συμμετέχοντες σημαντικές πληροφορίες για την τηλεοπτική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία θα είναι σε υψηλή ευκρίνεια (4Κ, δηλαδή τέσσερις φορές υψηλότερη ευκρίνεια από το απλό High Definition ή 8 φορές υψηλότερη από την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008). Το ίδιο ισχύει και για τον ήχο, ενώ η ενέργεια που θα καταναλωθεί θα είναι κατά πολύ λιγότερη από αυτή που καταναλώθηκε στο Τόκιο (2020) ή στο Ρίο ντε Τζανέιρο (2016). Εν συνεχεία, ο Κώστας Καπάταης ανέλυσε τις υπερσύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και πως αυτές θα αξιοποιηθούν από της OBS ενόψει αυτών του Παρισιού το 2024. Η δεύτερη οθόνη, δηλαδή το MCF (Multi Clips Feed) θα παρέχει «πρόσβαση» στους φιλάθλους στις αφίξεις των αθλητών, με replay, ανάλυση, συνεντεύξεις. Θα υπάρχει συνεχής ροή μετάδοσης από όλους τους χώρους προθέρμανσης των αθλητών, κάμερες στα δύο στάδια, αλλά και στον εσωτερικό χώρο της προθέρμανσης και στο call room, ώστε να μπορούν τα εθνικά κανάλια να παρακολουθούν τους αθλητές τους ανά πάσα στιγμή. Ανέλυσε τους νεοτερισμούς που θα δούμε στο Παρίσι τονίζοντας πως για πρώτη φορά θα υπάρχουν 82 κανάλια διανομής, αριθμός ρεκόρ. Επιπρόσθετα, πρώην αθλητές παρακολούθησαν σεμινάρια και επιμορφώθηκαν για να δουλέψουν στην OBS κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού δίνοντας τα φώτα τους για την άρτια κάλυψη κάθε Ολυμπιακού αθλήματος. Τέλος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα εργαστούν πολλοί φοιτητές, οι οποίοι επίσης επιμορφώθηκαν και θα έχουν ως πρώτη εργασιακή εμπειρία το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, το οποίο θα λάβει χώρα 2.800 χρόνια ακριβώς στο Παρίσι, από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαιότητα.

Το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι, Πέτρος Συναδινός, ανέλυσε το θέμα: «Η προετοιμασία της ΕΟΕ για τους Αγώνες». Η ομιλία έτυχε μεγάλης απήχησης και ακολούθησαν δεκάδες ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους. Ο Πέτρος Συναδινός εξήγησε πως η προετοιμασία κάθε εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες αρχίζει ουσιαστικά την επόμενη ημέρα μετά το τέλος των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες το οργανόγραμμα του αρχηγείου των αγώνων της ΕΟΕ. Η μετακίνηση, ο εφοδιασμός με τη στολή των Ολυμπιακών Αγώνων, η παρακολούθηση των αθλητών από τους τεχνικούς συμβούλους, το γραφείο Τύπου, το γραφείο κίνησης, το ιατρικό επιτελείο.

Ο Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου, ο οποίος διετέλεσε Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ανδρών στο μπάσκετ, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, επικεντρώθηκε στο θέμα «Ολυμπιακοί Αγώνες, εθελοντισμός και ολυμπιακή παιδεία».

Στη δεύτερη ενότητα του πρωινού προγράμματος για την αθλητική βία, ο καθηγητής Εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης, ανέλυσε το θέμα: «Από την Αθλητική στην Εγκληματική Βία» τονίζοντας την ανάγκη κατ’ αρχάς για διαχωρισμό των εννοιών, καθώς και για την ακριβή επεξήγηση των κατηγοριών της βίας, αλλά και όσων της ασκούν.

Τελευταίος εισηγητής στο πρωινό πρόγραμμα της 2ης ημέρας του 10ου Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου του ΠΣΑΤ ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους. Ο κ. Μιλτιάδους ανέλυσε το θέμα: «Η βία δεν έχει σύνορα» και μίλησε για τα όσα έκανε η Κύπρος για ν΄ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αθλητικής βίας.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του 10ου Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου του ΠΣΑΤ έχει ως εξής:

17:00  – 18:00 

Δημήτρης Γαλαμάτης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, «Τα ηλεκτρονικά μητρώα έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου (ΜΕΤ και ΜΗΤ), ως εργαλεία ενίσχυσης της διαφάνειας και στήριξης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος»

18.00 : 18:30 

Νίκος Γαβαλάς, Διευθυντής Εταιρικής – Κοινωνικής Ευθύνης ΠΑΕ Ολυμπιακός, «Ακουστική περιγραφή σε άτομα με οπτική αναπηρία σε όλους τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο»

18:30 – 19:00 Διάλειμμα 

19:00 – 19:30 Χαιρετισμός Γιάννη Βρούτση, Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού

19:30 – 20:30 Κληρονομιά Ολυμπιακών Αγώνων, αθλητικές εγκαταστάσεις, ΟΑΚΑ 2024

Κωνσταντίνος Χαλιορής, Συντονιστής – Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ, «ΟΑΚΑ: Η αλλαγή της εικόνας του από το 2020»

20:30:  Δείπνο

Σάββατο  14 Οκτωβρίου 2023 

09:15 – 11:15 Οι αλλαγές της νέας χρονιάς στο ποδόσφαιρο

Μάνος Σταραμόπουλος, Β΄ αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ – Αρχισυντάκτης Sportpresscom, « Η μετεξέλιξη των 3ων Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων από το καλοκαίρι του 2024»

Νίκος Γιαννόπουλος, Αρχισυντάκτης Αθλητικών Ειδήσεων ΕΡΤ, πρώην κοσμήτορας και Αν Ταμίας ΠΣΑΤ, «Σαουδική Αραβία , η νέα Μέκκα του διεθνούς ποδοσφαίρου»

11.15-11.30: Διάλειμμα

11:30 – 13:30 Παρουσιάσεις Επιστημονικών Εργασιών – Βιβλίων

α) Νίκη Μπακογιάννη, Ολυμπιονίκης : «Περιβάλλον και αθλητισμός»

β) Δημήτρης Γαργαλιάνος, καθηγητής ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής– συγγραφέας: «Δομή και Οργάνωση του Ελληνικού Αθλητισμού»

γ) Θέμης Μαντάς, δημοσιογράφος: «Ο Πύργος και τα δοκάρια του»

δ) Μπάμπης Ζαννιάς, δημοσιογράφος – τέως εκπρόσωπος Τύπου ΣΕΓΑΣ, «Η ΑΕ Ορχομενού και ο αθλητισμός στον Ορχομενού»

13:30: Γεύμα

14.30 Αναχώρηση – επιστροφή

Live streaming αγώνες SL2

Tα ματς Ολυμπιακός Β -Ιωνικός (14/10 16.00) και Μακεδονικός -Αναγέννηση Καρδίτσας (15/10 16.00) θα είναι οι δύο live streaming μεταδόσεις της SL2 από το κανάλι της διοργανώτριας αρχής στο Youtube.

Αναφορικά με τα τηλεοπτικά της διοργάνωσης, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη...

Tα εν οίκω...

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει έμπρακτα τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή

H ΕΣΗΕΑ συνεχίζει το έργο της στήριξης των συναδέλφων, που βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες ή ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, παρέχουν ανεξάρτητη και αξιόπιστη ενημέρωση.

Αυτή τη φορά, μετά από συνεργασία της ΕΣΗΕΑ με τον ΕΔΟΕΑΠ, οι Έλληνες συνάδελφοι που καλύπτουν τις εμπόλεμες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και διαμένουν σε ξενοδοχεία του Τελ Αβίβ, παρέλαβαν σήμερα ατομικές ιατρικές βαλίτσες (Med kits) που προσέφερε ο ΕΔΟΕΑΠ, με είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση τραυματισμού, καθώς και διακριτικά σήματα PRESS και ΕΛΛΑΣ, τα οποία, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό, συμβάλλουν στην προστασία τους και στη διατήρηση της ασφάλειάς τους.

Η ΕΣΗΕΑ, από την περίοδο του πολέμου στην Ουκρανία, είχε προμηθευτεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, τα οποία διαθέτει σε δημοσιογράφους που μεταβαίνουν στις εμπόλεμες περιοχές.

Ταυτόχρονα η ΕΣΗΕΑ προμήθευσε, σε όσα μέλη της ζήτησαν, τη Διεθνή Δημοσιογραφική Ταυτότητα, η οποία αποτελεί το εγκυρότερο δημοσιογραφικό έγγραφο, διεθνώς.

Ευχαριστούμε την αεροπορική εταιρεία SKY express για την πολύτιμη συνδρομή της στην αποστολή βοήθειας στους συναδέλφους, που ξεκίνησε εχθές.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με τα μέλη της αλλά και όλους τους συναδέλφους, που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη και κάνει κάθε τι το δυνατό για να καλύψει ανάγκες, που διαρκώς προκύπτουν.

Διαδικτυακές μεταδόσεις

Διαδικτυακά θα μεταδοθούν οι εξής αναμετρήσεις:

National League 1

14/10 Πανελλήνιος-ΝΕΟ Ληξουρίου από το κανάλι Neoltv.gr

14/10 Πρωτέας Βούλας-Παγκράτι από το κανάλι YouTube του γηπεδούχου σωματείου

14/10 Πανελευσινιακός-ΟΦΗ από το κανάλι Youtube της ΕΟΚ (www.youtube.com/hellenicbf)

14/10 Λεύκιππος Ξάνθης-Φίλιππος Βέροιας από το κανάλι YouTube του γηπεδούχου σωματείου

14/10 Πανσερραϊκός-Γέφυρα από το κανάλι YouTube του γηπεδούχου σωματείου

14/10 Αιγάλεω-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ από το κανάλι Telesport.gr

14/10 Έσπερος Καλλιθέας- ΑΕ Ν. Κηφισιάς από το κανάλι YouTube του γηπεδούχου σωματείου

15/10 Αναγέννηση-ΑΠΑΣ Νάξου Τα Φανάρια από το κανάλι YouTube του γηπεδούχου σωματείου

A2 Γυναικών

14/10 Πανσερραϊκός-Απόλλων Πτολεμαΐδας από το κανάλι YouTube του γηπεδούχου σωματείου

Τα σύκα σύκα κα ιτην σκάφη σκάφη!

-Ο Τάσος Δούσης και οι Εικόνες ταξιδεύουν στη γεμάτη εκπλήξεις Ιορδανία, αυτό το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 20:00 στο OPEN...

-10 χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Φίλιππου Συρίγου, και το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του μέσα από ένα μικρό αφιέρωμα...

-Εκτός ΣΚΑΪ βρίσκεται ο διευθυντής του ραδιοφώνου του, Βασίλης Χιώτης. O ΣΚΑΪ διαψεύδει ότι ο δημοσιογράφος απομακρύνθηκε από το ίδιο το κανάλι λόγω των αναρτήσεών του αλλά για ένα προσωπικό ζήτημα που αφορά την υγεία προσφιλούς του προσώπου που επιδεινώθηκε. Μάλιστα  έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη διεύθυνση του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ εδώ και έναν μήνα. Παραμένει όμως σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων...

-Το «Stars System», η εκπομπή αστρολογίας, που συμπληρώνει 17 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας, επιστρέφει μέσα από τη συχνότητα του Star, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 13:10!

-Το καθηλωτικό ντοκιμαντέρ «Στη χώρα του πάγου και της φωτιάς» (Into the Land of Ice and Fire) της Δήμητρας Ζήρου, που παρατηρεί την καθημερινή ζωή των Σάμι και τις εναλλαγές των αρκτικών εποχών, θα παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, στις 00:10...

-Την αναμέτρηση Ολυμπιάδα -Αστέρας Τρίπολης για την Superleague Γυναικών θα μεταδώσει live το Action 24, το Σάββατο (14/10 13.45)...

-Kαλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com