ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Μάνια Ζαχαριουδάκη

5 March, 2023 - 21:44

Tags: 
Categories: 

Νικηφόρο πέρασμα της «Ένωσης» από την Κρήτη

Ο ΟΦΗ φιλοξένησε την ΑΕΚ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της Super League, η οποία επικράτησε επί του ΟΦΗ με 3-0.

 

Οι Κρητικοί στο πρώτο ημίχρονο παρουσίασαν ικανοποιητική εικόνα, κάνοντας ένα καλό αμυντικό παιχνίδι και δημιουργώντας τελικές. Η «Ένωση» μπήκε πιο επιθετικά παίζοντας ένα πιο στρωτό ποδόσφαιρο και κάνοντας στατικές φάσεις.

 

Το παιχνίδι:

 

Mε ισορροπημένο ρυθμό και ωραία ατμόσφαιρα ξεκίνησε το παιχνίδι. Η πρώτη επίθεση έγινε από την ΑΕΚ στο 12' με τον Τσούμπερ, όμως μπλόκαρε εύκολα ο Μανδάς. Ο ΟΦΗ βγήκε άμεσα στην αντεπίθεση και στο 16΄ο Ντίγκο έκλεψε τη μπάλα και βρήκε τον Ντιουσέ, του οποίου το σουτ ήταν αρκετά δυνατό και κατέληξε άουτ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως οι γηπεδούχοι πίεζαν αρκετά και έκοβαν την ΑΕΚ. Οι Κρητικοί έγιναν πιο απειλητικοί προσπαθούσαν να ανοίξουν το σκορ. Στοπ 19'΄κατέγραψαν άλλη μία τελική με τον Μπαλογιάννη ο οποίος έκανε τη σέντρα στον Ντίγκο και με τη σειρά του έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 26' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ το οποίο έδιωξε εύκολα η άμυνα του ΟΦΗ και αμέσως μετά ο Μοκουντί έκανε κεφαλιά με από την περιοχή και η μπάλα βγήκε άουτ.

 

Ο ρυθμός του αγώνα λίγο πριν το μισάωρο έγινε πιο ανταγωνιστικός και από τις δύο ομάδες, με τον ΟΦΗ που απειλούσε και εστίαζε κυρίως στην κόντρα και την ΑΕΚ να παίζει ένα πιο στρωτό ποδόσφαιρο με στατικές φάσεις. Η ΑΕΚ ξεκίνησε να απειλεί περισσότερο, η άμυνα των «ασπρόμαυρων» είχε εξαιρετική λειτουργία και οι σωτήριες επεμβάσεις του Μανδά κρατούσαν «καθαρή» την εστία του.

 

Η «Ένωση» άνοιξε το σκορ στο 43' με τον Άμπραμπατ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάσνταλου από τα δεξιά, ο Μαροκινός πήρε τη μπάλα και σούταρε από πλάγια θέση. Ο ΟΦΗ θέλησε να απαντήσει άμεσα και έκανε διπλή ευκαιρία στο 45', όπου απείλησε με τον Μπάκιτς ο οποίος έκανε ένα συρτό σουτ και ο Αθανασιάδης έδιωξε με τα πόδια. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Μπαλογιάννης έβγαλε ένα εξαιρετικό σουτ, όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων κατάφερε να αποκρούσει. 

 

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ έκανε το 2-0 με τον Άμπραμπατ ξανά στο 49',όπου μετά από λάθος του Πασαλίδη η μπάλα βρήκε τον Μαροκινό επιθετικό και την έστειλε στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι φούλαραν τα «γκάζια» και σκόραραν και τρίτο γκολ με πρωταγωνιστή τον Γκασίνοβιτς στο 62' μετά από ασίστ του Μάνταλου. Στο 73΄ο ΟΦΗ έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Μεγιάδο ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και για λίγο η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 85' ο Φαν Βερτ είχε την ευκαιρία να κάνει το 0-4 ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Μανδά, με τον δεύτερο να νικάει. Χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση προς το τέλος, το παιχνίδι έληξε υπέρ της ΑΕΚ με 3-0.

 

Συνθέσεις:

 

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Πασαλίδης, Ντιουσέ, Ντίκο (Γκρόνιγκ 74'), Διαμαντής, Τοράλ (Μοσκέρα 66'), Τοράρισον, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (Μπιφουμά 66'), Μπάκιτς (Τσιλιανίδης 90')

 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Χταζησαφί, Γιόνσον, Γκασίνοβιτς, Πινέδα (Φράνσον 76'), Μάνταλος (Σιντιμπέ 81'), Άμπραμπατ (Ελίασον 78'), Τσούμπερ (Φαν Βερτ 81')

Ομάδα: