ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

3 September, 2023 - 23:51

Categories: 

Με καρδιά Πρωταθλήτριας η ΑΕΚ

Την πρώτη της και τεράστια σε αξία νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο επικρατώντας  3-2 του γηπεδούχου Βόλου. Η επιτυχία των νταμπλούχων αποκτά μεγαλύτερη αξία από την στιγμή όπου οι βαθμοί κατακτήθηκαν παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μάνταλου από το 24’. Χρονικό σημείο  όπου βρέθηκε να χάνει με 1-0… Γιόνσον (32’), Τσούμπερ (38’) και Αμραμπατ (93’ πεν.) τα γκολ της «Ένωσης». Με τον πρώην κιτρινόμαυρο Ντέλετιτς να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της ομάδας της Μαγνησίας.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα και μόλις στο 8’ άνοιξαν το σκορ στο Πανθεσσαλικό.Μετά από τραγικό λάθος του Μουκουντί η μπάλα έφτασε στον Ντέλετιτς, ο οποίος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Στάνκοβιτς για το 1-0 των Θεσσαλών. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η «Ένωση» βρέθηκε για έκτο συνεχόμενο ματς σε όλες τις διοργανώσεις να δέχεται πρώτη γκολ.

Το γρήγορο γκολ του Βόλου δημιούργησε εκνευρισμό στους «κιτρινόμαυρους». Μάλιστα από το 24’ υποχρεώθηκε να συνεχίσει το ματς με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Πέτρου Μάνταλου. Ο εκ των αρχηγών των νταμπλούχων Ελλάδας πήγε πολύ άσχημα πάνω στον Κόμπα, με τις τάπες πάνω στην κοιλιά του αντιπάλου του (προς τα πλάγια) και ο διαιτητής Μανούχος, που ήταν κοντά στη φάση, του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα!

 

Το «γύρισε» με Γιόνσον και Τσούμπερ

Η αποβολή του Μάνταλου, φαίνεται πώς έβγαλε από τον αγωνιστικό λήθαργο τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα. Οι «κιτρινόμαυροι» από το σημείο εκείνο πείσμωσαν και πίεσαν αρκετά τους αντιπάλους τους, αναδεικνύοντας ένα δείγμα των τεράστιων δυνατοτήτων τους και κατάφεραν να γυρίσουν το ματς μέσα σε έξι λεπτά. Αρχικά στο  32', μετά από γλυκιά εκτέλεση φάουλ -ακόμα μία- περιμετρικά της περιοχής από τον Ελίασον, ο τελευταίος βρήκε τον Γιόνσον στο δεύτερο δοκάρι, με τον Δανό χαφ να σκοράρει με σκαστή κεφαλιά, πετυχαίνοντας, μάλιστα, το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα! Λίγο αργότερα, δε, στο 38', με μία τρομερή εκτέλεση φάουλ, ο Τσούμπερ ανέτρεψε την κατάσταση για την «Ένωση», δίνοντας το προβάδισμα στους νταμπλούχους!

Νέο «χτύπημα» Ντέλετιτς!

Ο Βόλος μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει με τον Ντέλετιτς στο 72’. Γύρισμα του Ενγκίν από αριστερά, η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, με τον Ντέλετιτς να πιάνει σουτ από την «καρδιά» της περιοχής και να τιμωρεί την παλιά του ομάδα για δεύτερη φορά.

Λυτρώθηκε με Άμραμπατ στο 93’

Οι νταμπλούχοι όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν! Αφούς το 88’ η κεφαλιά του Αραούχο σταμάτησε στο δοκάρι, η «Ένωση στο 91’ κέρδισε πέναλτι Μετά σέντρα του Άμραμπατ από δεξιά, ο Μουκουντί έκανε τη κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κρούζλιακ και τον διαιτητή Μανούχο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεσή του στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην ομάδα του μία σπουδαία νίκη.

 

Ομάδα: