ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

22 October, 2023 - 23:07

Categories: 

Λουτσέκσου: ««Είναι σημαντικό ο κάθε παίκτης να δείχνει αυτή την σωστή νοοτροπία»

Δηλώσεις μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League, έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στάθηκε στη σωστή νοοτροπία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του, ενώ μίλησε επίσης για τον Οζντόεφ, για τον Ντεσπόντοφ, για τους 11 διαφορετικούς σκόρερ που έχει ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 16 παιχνίδια του στη φετινή σεζόν, αλλά και για το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για τα γκολ του Οζντόεφ και την εικόνα της ομάδας του: «Έχουμε βελτιωθεί στις καταστάσεις με τις στατικές φάσεις, είναι μέρος της προόδου μας ως ομάδα. Παίζουμε με αυτό τον τρόπο, θέλουμε ο ένας από τους χαφ και να εκτελέσει και να δημιουργήσει, κάποιες φορές το καταφέρνει κάποιες όχι. Για τον Ντεσπόντοφ, αν έχουμε ένα καλό χτύπημα είναι 80% γκολ και σήμερα είχε καλά χτυπήματα. Πιθανόν να υπερβάλλω λίγο με το ποσοστό, αλλά όταν υπάρχει ένα καλό χτύπημα σίγουρα είναι πρόβλημα για τους αμυντικούς.

Χάσαμε κάποιες μπάλες που δεν δείξαμε υπευθυνότητα στα τελευταία 25 μέτρα. Δεν χειριστήκαμε καλά και όπως θα ήθελα τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Το να πάρεις κάποιες αποφάσεις που δεν είναι κατάλληλες, δημιουργεί έναν κίνδυνο. Βάλαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε, ένα πέναλτι που μπορεί να ήταν μπορεί και να μην ήταν. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την διαχείριση της ομάδας στο τελευταίο κομμάτι».

Για τους 11 διαφορετικούς σκόρερ στα 16 πρώτα ματς της σεζόν: «Για μένα και για εμάς, για την ομάδα όλη, είναι σημαντικό ο κάθε παίκτης να δείχνει αυτή την σωστή νοοτροπία. Είδαμε σήμερα ότι ο Σάστρε έφτασε κοντά στο να σκοράρει, όταν χάνουμε την μπάλα πρέπει να είμαστε aggressive και να κερδίσουμε γρήγορα την κατοχή. Θέλω να σκοράρει η ομάδα ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το βάλει. Η δουλειά που ζητάμε από τους επιθετικούς μας είναι πολύ μεγάλη, όχι μόνο για την ανάπτυξη αλλά σε όλους τους τομείς και στο αμυντικό κομμάτι. Να καλύψουν παίκτες που δεν είναι στην θέση που πρέπει για παράδειγμα. Δεν θα πω ο Κοτάρσκι αλλά θα πω τους αμυντικούς, τους μέσους ή στους επιθετικούς. Δεν έχει σημασία ποιος το βάζει, αλλά να το βάζει. Ένα 3-0 στο 20ο λεπτό σίγουρα θα ήταν καλύτερο για να μην έχουμε προβλήματα με την... καρδιά μας».

Για το αν αυτό το διάστημα είναι το πιο σημαντικό με τα σερί δύσκολα παιχνίδια: «Υπάρχει παιχνίδι με την Αμπερντίν την Πέμπτη, δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά. Από το ένα παιχνίδι στο άλλο υπάρχουν διαφορές. Είναι δυο σημαντικά κομμάτια επιλογής των παικτών. Το πρώτο είναι η αυτοπεποίθηση που έχουν οι ίδιοι, μέσα από τους αγώνες και μέσα από τις προπονήσεις. Αν είναι καλές οι προπονήσεις τότε υπάρχει η βελτίωση της ομάδας. Κάνουμε αλλαγές από αγώνα σε αγώνα για να διατηρήσουμε ψηλά τα επίπεδα φρεσκάδας στην ομάδα, αυτό σημαίνει καλύτερες αντιδράσεις και αξιολογήσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτό ωφελεί μακροπρόθεσμα το γκρουπ του να παίζουν όλοι και να γίνονται όλοι σημαντικοί».

Για την αλλαγή τέσσερις φορές στο περιβραχιόνιο και το αν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο: «Έχουμε αυτούς τους τέσσερις αρχηγούς, συν τον Τσιγγάρα. Υπάρχει μια ιεραρχία στην ομάδα, σε ό,τι αφορά τους αρχηγούς. Ανάλογα με το ποιος είναι στο γήπεδο παίρνει το περιβραχιόνιο. Πρώτος είναι ο Βιεϊρίνια, μετά είναι ο Αντρίγια, ο Σβαμπ και ο Τάισον. Ο Τσιγγάρας εκπροσωπεί τους Έλληνες παίκτες ως αρχηγός και τους παίκτες που βγήκαν από την ακαδημία της ομάδας που δείχνουν τόσο μεγάλο επαγγελματισμό».

Ομάδα: