ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

13 August, 2023 - 19:46

Categories: 

Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε την παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού σε όλη τη Μασσαλί

Την απόφαση να απαγορεύσει την παρουσία φιλάθλων του Παναθηναϊκού στη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League πήρε η γαλλική κυβέρνηση.

Μετά την οριστική απόφαση της UEFA να μην επιτρέψει τη μετακίνηση οπαδών στις δύο αυτές ευρωπαϊκές «μάχες» των «πρασίνων» με τον σύλλογο του Μαρθελίνο, η Γαλλία πήρε και εκείνη τα μέτρα της.

Συγκεκριμένα, τρεις ημέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι στο «Βελοντρόμ» που θα κρίνει την πρόκριση στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου απαγόρευσε την παρουσία φιλάθλων του Παναθηναϊκού σε όλη τη Μασσαλία. Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης!

«Η ατομική ή συλλογική μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, ??οποιουδήποτε προσώπου που ισχυρίζεται ότι είναι ή συμπεριφέρεται ως οπαδός του Παναθηναϊκού, απαγορεύεται μεταξύ των γαλλικών οδικών δικτύων, σιδηροδρόμων, λιμανιών και σημείων συνόρων αεροδρομίου, αφενός, και της κοινότητας της Μασσαλίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά, θέλοντας έτσι να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια που θα μπορούσαν να γίνουν στους δρόμους της πόλης από τους φιλάθλους των δύο ομάδων.

Για αυτό και το υπουργείο Εσωτερικών συμπλήρωσε πως: «Πραγματικό και σοβαρό ρίσκο συγκρούσεων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Οι μετακινήσεις του Παναθηναϊκού συνήθως αποτελούν πηγή διατάραξης της δημόσιας τάξης, εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς ορισμένων φιλάθλων αυτής της ομάδας. Τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν και από ορισμένους φιλάθλους της Μαρσέιγ, που συχνά γίνονται βίαιοι».

Ομάδα: