ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

24 September, 2023 - 21:57

Categories: 

Διαστημική η Νιούκαστλ ισοπέδωσε με 8-0 την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Δεν γίνονται αυτά! Διότι, δεν είναι μόνο το απίθανο 8-0 της Νιούκαστλ στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, είναι και ότι για τις «καρακάξες» σκόραραν οκτώ διαφορετικοί ποδοσφαιριστές! Ιστορικό βράδυ αν μη τι άλλο για την ομάδα του αγγλικού Βορρά, που ξέσπασε και κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο του ''Bramall Lane'' και μετά τη ζόρικη νίκη της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Μπρέντφορντ και το αποψινό… οκτάσφαιρο, χτίζει σιγά σιγά σερί.

Θυμίζουμε, η Νιούκαστλ είχε ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν, καθώς, ύστερα από την «πεντάρα» της πρεμιέρας κόντρα στην Άστον Βίλα, έκανε τρεις σερί ήττες. Στο Σέφιλντ, όμως, το βράδυ της Κυριακής (24/09) έδειξε ότι… έρχεται, «πιάνοντας», πλέον, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με εννέα βαθμούς στην 8η θέση.

Γράφτηκε και ιστορία, μάλιστα, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Νιούκαστλ σε όλες τις διοργανώσεις! Η αμέσως προηγούμενη είναι το 7-0 επί της Μόρκαμ το 2020 στο Λιγκ Καπ, ενώ σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας η μεγαλύτερη επικράτησή της μακριά από το σπίτι της ήταν το 6-1 κόντρα στη μισητή αντίπαλό της Σάντερλαντ τον Δεκέμβριο του πολύ μακρινού 1955! Στην Premier League οι μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες της ήταν ένα… απλό 5-1 απέναντι σε Γουέστ Χαμ (05/04/2023) και Κόβεντρι (19/09/1998)!

Συνολικά, δε, εντός και εκτός έδρας δηλαδή, σε όλες τις διοργανώσεις, το 8-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Νιούκαστλ, αλλά στην… ισοβαθμία με μία άλλη «οκτάρα»! Και εδώ είναι το εκπληκτικό: Η Νιούκαστλ είχε ρίξει οκτώ γκολ (8-0) στο ''St James' Park'' στις 19 Σεπτεμβρίου του 1999 στη μισητή συμπολίτισσα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουένσντεϊ, που τότε αγωνιζόταν εκείνη στην Premier League!

Η Νιούκαστλ, λοιπόν, άστραψε και βρόντηξε στο Σέφιλντ με οκτώ γκολ και οκτώ διαφορετικούς σκόρερ, κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην Premier League! Ο Έντι Χάουι είδε τους παίκτες του να «κεντάνε» στο χορτάρι, με τη Σέφιλντ απλά να παρακολουθεί. Λόνγκσταφ στο 21', Μπερν στο 31', Μπότμαν στο 35', Γουίλσον στο 56', Γκόρντον στο 61', Αλμιρόν στο 68', Γκιμαράες στο 71' και Ίσακ στο 87' πέτυχαν τα οκτώ γκολ και έγραψαν ιστορία!