ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

23 February, 2022 - 19:08

Categories: 

Ήττα με 3-0 για τον Παναθηναϊκό στην Άγκυρα

Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη προσπάθεια στην Αγκυρα απέναντι στην ισχυρή Χάλκμπανκ, αλλά οι λεπτομέρειες στα κρίσιμα σημεία «έγειραν την πλάστιγγα» υπέρ της τουρκικής ομάδας, που πήρε τη νίκη με 3-0 σετ, στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup ανδρών του βόλεϊ. Οι «πράσινοι» θα χρειαστεί πλέον να κυνηγήσουν μία μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (1/3), στο κλειστό του Αγίου Θωμά, καθώς για να προκριθούν στον τελικό πρέπει να νικήσουν με 3-0 ή 3-1 και στη συνέχεια να πάρουν και το «χρυσό» σετ.

 

Τα σετ: 25-22, 25-20, 25-21

 

Οι αήττητοι εφέτος, σε όλες τις διοργανώσεις Τούρκοι είχαν «απάντηση» σε όσα προσπάθησαν να καταθέσουν μέσα στο παρκέ οι «πράσινοι» και με μπροστάρη τον Ερνάντεζ και όπλο το πολύ καλό σερβίς τους, κατάφεραν να πάρουν ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα ενοψει της ρεβάνς στον Άγιο Θωμά.

 

Στο πρώτο σετ η Χάλκμπανκ πήρε γρήγορο προβάδισμα με 3-0, με τους «πράσινους» να μειώνουν χάρις την αποτελεσματικότητα του Ντεν Ντρις στην επίθεση. Οι Τούρκοι έχτισαν άλλες δύο φορές μικρές διαφορές στο σετ, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 17-17 με τον Ανδρεόπουλο. Το εξαιρετικό σερβίς έδωσε ξανά «αέρα» 4 πόντων στους Τούρκους, που έκλεισαν το σετ με 25-22 μετά από λάθος του Γκάρα.

 

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες βάδιζαν μαζί πόντο-πόντο μέχρι το 6-6, όπου μία διαιτητική απόφαση δημιούργησε μεγάλο εκνευρισμό στους παίκτες του «τριφυλλιού». Από επίθεση του Πρωτοψάλτη, η μπάλα κατέληξε άουτ, με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται για επαφή στο μπλοκ. Το χειρότερο, ωστόσο, ήταν πως ο Αζέρος ρέφερι Φουάντ Αγκάγιεφ έδωσε κόκκινη κάρτα στον Γιάκομπσεν για διαμαρτυρία, με την Χάλκμπανκ να παίρνει άκοπα άλλον έναν πόντο και να χτίζει ξανά μια μικρή διαφορά. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, πήρε προβάδισμα με 14-16, όμως το ξέσπασμα του Ερνάντες στην επίθεση έδωσε στην τουρκική ομάδα και το δεύτερο σετ με 25-20.

 

Στο τρίτο σετ, οι «πράσινοι» είχαν ένα σταθερό προβάδισμα χάρις στις εξαιρετικές επιθέσεις απ' τους Πρωτοψάλτη, Ντεν Ντρις και Ανδρεόπουλο, όμως οι Τούρκοι ροκανισαν τη διαφορά, πέρασαν μπροστά με 19-17 και παρά την ισοφάριση από τον Παναθηναϊκό, με ένα σερί 6-2, έφτασαν στο 25-21, φτάνοντας στη νίκη με 3-0 σετ.