ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

28 September, 2023 - 22:36

Categories: 

Έσπασε την κατάρα με «ντόρτια» ο Παναθηναϊκός!

Αντίδραση μεγάλης ομάδας έβγαλε ο Παναθηναϊκός μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ και συνέτριψε τον Αστέρα Τρίπολης με 4-1, σπάζοντας μία κατάρα που τον ήθελε να μην κερδίζει στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας από τις 18 Φεβρουαρίου του 2017… 

Σε ριζικό λίφτιγνκ συγκριτικά με την ομάδα που παρατάχθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ προχώρησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Σέρβος τεχνικός προχώρησε σε δυναμικό ροτέισον διατηρώντας στο αρχικό σχήμα μόνο δύο παίκτες από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τους Κώτσιρα και Τζούριτσιτς! Οι ανανεωμένοι σε πρόσωπα «πράσινοι» έχοντας και την στήριξη 2.500 οπαδών τους άνοιξαν το σκορ  μόλις στο 5’. Έπειτα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του φάουλ από τον Μλαντένοβιτς με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στον πλασαρισμένο στην περιοχή Αράο και κατέληξε  στα δίχτυα.

Η αντίδραση των γηπεδούχων υπήρξε άμεση. Στο 7’ μετά από όμορφη  σέντρα του Άλβαρες από αριστερά, ο Καλτσάς νίκησε στον αέρα τον Μλαντένοβιτς και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 1-1. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μετά το σοκ της ισοφάρισης προσπάθησαν να επανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 24’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία όταν από εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς η κεφαλιά του προωθημένου Αράο έφυγε λίγο άουτ.

Η υπεροχή του «Τριφυλλιού» έφερε το δεύτερο γκολ στο 31’ Ο Τσέριν τροφοδότησε όμορφα τον Παλάσιος, που επιχείρησε αμέσως την σέντρα και ο επερχόμενος Βέρμπιτς με πλασέ πέτυχε το 1-2.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς συνέχισαν να πιέζουν και στο 44’ κέρδισαν πέναλτι με τον Βέρμπιτς. Ο Σπόραρ που ανέλαβε την εκτέλεσή του «νικήθηκε από τον Παπαδόπουλου που απέκρουσε σωτήρια,. Με τον Σλοβένο φορ του Παναθηναϊκού στην συνέχεια της φάσης να κάνει το γυριστό σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Το «Τριφύλλι» μπήκε δυνατά καις το δεύτερο μέρος. Στο 56’ ο Τσέριν μοίρασε στον χώρο για τον Μλαντένοβιτς, με τον Σέρβο μπακ – χαφ να σουτάρει και να αποκρούσει ο Παπαδόπουλος σε κόρνερ. Με τον γκολκίπερ του Αστέρα να εξουδετερώνει στο 60’ και το σουτ του Παλάσιος. Ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του και στο 69’ πέτυχε γκολ με τον Καλτσά το οποίο ακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR  για χέρι του σκόρερ στο ξεκίνημα της φάσης.

Λάμψη Ιωαννίδη για το 1-4!

Ο Γιοβάνοβιτς βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει τη συγκέντρωση της έριξε στη μάχη τον Φώτη Ιωαννίδη. Με τον 23χρονο φορ να επιδεικνύει τις αγωνιστικές του αρετές και να κάνει τη διαφορά δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη των πρασίνων Αρχικά στο 80’ αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Τζούριτσιτς από τον Καρμόνα για το 1-3.

Ο 23χρονος φορ συνέχισε τον εκτελεστικό του οίστρο με καταπληκτικό μακρινό πλασέ στο 87’ διαμόρφωσε το τελικό 1-4 μέσα σε αποθέωση.

 

Ομάδα: