ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Μάριος Ματσάνκος

10 January, 2016 - 21:06

Το ποίημα καλά το λες, με μεταγραφές και γήπεδο τι γίνεται;

Ήρθε λοιπόν και ο Κουκουλάκης στο ΟΑΚΑ, έπαιξε την ΑΕΚ προκλητικά και παρόλο που προσπάθησε να την οδηγήσει στο γκρεμό εκείνη τα κατάφερε και γλίτωσε την πτώση χάρη στο όμορφο τελείωματα του Μπαρμπόσα και στην απόκρουση του Ανέστη. Έστω λοιπόν κι αν η Ένωση χρειάστηκε 8 παίκτες αμυντικογενείς για να «καθαρίσει» την Ξάνθη και να πάρει το αποτέλεσμα της νίκης. Διότι αυτό είναι που κρατάει ο Γκουστάβο Πογέτ. Το αποτέλεσμα. Ο Ουρουγουανός ήρθε στην Ελλάδα για να οδηγήσει την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Δεν υποσχέθηκε σε κανέναν ότι θα βγάλει παίκτες και θα κάνει «αλχημείες». Θέλει ξεκάθαρα το αποτέλεσμα της νίκης και ας κερδίσει και με μισό μηδέν.

Την ώρα λοιπόν που πολλοί πανηγύριζαν για την ΑΕΚ των 60 λεπτών που την είδαν σοβαρή και αποφασιστική, εμένα πόνεσαν τα μάτια μου. Δεν ξέρω αν έχει πέσει τόσο χαμηλά το επίπεδο της ΑΕΚ, αλλά εγώ πάντα ήξερα πως έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον σε ομάδες επιπέδου Ξάνθης και όχι ταμπούρι για να πάρει το αποτέλεσμα. Anyway… Προχωράμε για το επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό.

Τώρα όσον αφορά τις δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά το τέλος του αγώνα τα πράγματα είναι απλά. Το ποίημα το λέει καλά, όπως ο κάθε πολιτικός της χώρας. Θα, θα, θα… και άλλα πολλά! Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Καλά τα μεγάλα και παχιά λόγια ότι «τα ψωμιά τους τελειώνουν», αλλά δεν είναι μόνο ο Γκιρτζίκης και αυτό το σάπιο σύστημα που πρέπει να αλλάξει. Ο Γκιρτζίκης είναι το παιδί για τα θελήματα. Άλλοι είναι εκείνοι που έχουν βγάλει ρίζες εδώ και 30 χρόνια στην ΕΠΟ και δεν τους κουνάς ούτε με σεισμό 9 ρίχτερ. Πόσο μάλλον όταν αμείβονται με 9 και 10.000 ευρώ το μήνα και όχι μόνο. Τα λόγια πρέπει να τελειώσουν εδώ και τώρα γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ χόρτασε και έχει κρατήσει και καβάτζα. Με τις πράξεις τι γίνεται; Μεταγραφές θα κάνουμε; Γήπεδο θα φτιάξουμε; Πολλή ησυχία βρε παιδί μου.

Τώρα που είπα ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένει πράξεις, να δώσω και τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά της Original (μικρούς και μεγάλους) που έβγαλαν το πανό της οργής ότι «η ΠΑΕ συγχωρεί, ο λαός της ΑΕΚ ποτέ»! Χωρίς φωνές και τυμπανοκρουσίες. Ειρηνικότατη διαμαρτυρία στα πλαίσια της ξενέρας που μας οδηγούν μαθηματικά οι φετινές υποσχέσεις.

 

Να γράψω και αυτό και να κλείσω. Σε κάτι περισσότερο από 1 μήνα παίζει η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Πολύ φοβάμαι πως και πουλί να κουτσουλίσει πάνω από το ΟΑΚΑ το ματς δεν θα γίνει. Ειδικά με τέτοιες διαιτησίες. Το έργο λίγο πολύ γνωστό. Ο κυρ Σάββας θα κλαίει, θα χτυπιέται, τα τηλέφωνα των διαιτητών θα πάρουν φωτιά και μετά ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και δηλώσεις επί δηλώσεων. Η δουλειά όμως θα έχει γίνει. Ο Ολυμπιακός θα πάρει το ματς χωρίς να παίξει και όλα μέλι – γάλα. Εύχομαι να μην δικαιωθώ και να δούμε μπαλίτσα αν και τα νεύρα μας είναι σπασμένα εδώ και καιρό!

olymbic idea