ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

26 August, 2017 - 20:10

Categories: 

Πως ο Floyd Mayweather θα γίνει ο πυγμάχος του 1 δισ. δολαρίων

Ο Floyd Mayweather σήμερα το βράδυ θα βρεθεί απέναντι από τον Conor McGregor στο Λας Βέγκας, σε έναν πολυαναμενόμενο αγώνα που είναι κατά το ένα πέμπτο μποξ και κατά τα υπόλοιπα τέσσερα μέρη, θέαμα.

Οι περισσότεροι ειδικοί του αθλήματος δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες στον McGregor, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο πυγμάχοι θα πληρωθούν πάρα πολύ καλά για 36 λεπτά δουλειάς στο ρινγκ. Ο McGregor θα εισπράξει τουλάχιστο 100 εκατ. δολάρια, ενώ ο Mayweather κάτι περισσότερο από 200 εκατ. δολάρια, ποσό που κάνει τα κέρδη στην καριέρα του να φτάνουν το 1 δισ. δολάρια.

Ο δρόμος του Mayweather προς το 1 δισ. δολάρια, στρώθηκε από πολύ καλό μάρκετινγκ, αλλά και από ένα στοίχημα 750.000 δολαρίων υπέρ του εαυτού του. Ο Mayweather είναι διαβόητος τζογαδόρος, αλλά σε αυτή τη περίπτωση δεν στοιχημάτισε σε αυτόν για την δράση του μέσα στο ρινγκ αλλά έξω από αυτό, όταν σταμάτησε την συνεργασία του με τον γνωστό αθλητικό ατζέντη Bob Arum, πριν από μια δεκαετία. Τότε ο Mayweather υπέθεσε ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα μόνος του, παρά κάτω την πίεση του Arum, ο οποίος στο παρελθόν είχε δουλέψει με θρύλους του αθλήματος όπως ο Muhammad Ali, ο Oscar De La Hoya, αλλά και πρόσφατα με τον many Pacquiao.

Η τότε συνεργασία τους ήταν αποδοτική, καθώς ο Mayweather δεν είχε γνωρίσει καμία ήττα και οι αμοιβές του συνεχώς μεγάλωναν. Μετά από 17 σερί νίκες, το 1998 κέρδισε τον πρώτο τίτλο του νικώντας τον Genaro Hernandez με τεχνικό νοκ άουτ, εισπράττοντας 115.000 δολάρια. Στην συνέχεια οι αμοιβές του κυμαινόντουσαν γύρω στα 3 εκατ. δολάρια.

Όμως ο Mayweather ήθελε περισσότερα. Κατέβαλε τη ρήτρα των 750.000 δολαρίων, που είχε στο συμβόλαιο του με τον Arum και τον εγκατέλειψε. «Ο Floyd μπήκε στο γραφείο, άφησε την επιταγή και τα υπόλοιπα είναι ιστορία», είχε αναφέρει στο Forbes o Leonard Ellerbe, CEO της εταιρείας Mayweather Promotions.

Ο Mayweather ξεκίνησε τη δική του εταιρεία μάνατζμεντ. Στην εξέλιξη μεταλλάχτηκε στον απόλυτο σόουμαν. Έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις σε σόου όπως το Dancing with the Stars και το WrestleMania. Πλέον έχει 37.000.000 ακόλουθους στα social media. «Είχε το όραμα για το πώς θα ανέβαζε την επωνυμία του στο επόμενο στάδιο», ανέφερε ο Ellerbe.

Την ίδια ώρα οι αμοιβές του άρχισαν να μεγαλώνουν. Για τον αγώνα του με τον Oscar De La Hoya το 2007 πληρώθηκε 25.000.000 δολάρια. Ακολούθησαν άλλοι 25 αγώνες με τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα.

Με την δημιουργία της Mayweather Promotions όλα τα έσοδα πήγαιναν απευθείας στον Mayweather, χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιος μεσάζον.

Στη συνέχεια, το 2013 υπέγραψε συμβόλαιο με το Showtime για να προβάλει έξι αγώνες του. Για τον κάθε έναν, το κανάλι του κατέβαλε 32 εκατ. δολάρια. Στη συνέχεια η συνεργασία του με το Showtime ως το 2015 του απέφερε συνολικά, σχεδόν 450.000.000 δολάρια.

Αν τελικά ο Mayweather κατορθώσει να φτάσει στο 1 δισ. δολάρια, θα γίνει μέλος ενός πολύ «κλειστού κλαμπ» αθλητών που έχουν φτάσει (και ξεπεράσει) αυτό το ποσό. Σε αυτό ανήκουν ο Michael Jordan (με 1,5 δισ. δολάρια) και ο Tiger Woods (με 1,4 δισ. δολάρια).

olymbic idea